fredag 25 juli 2008

Hurra!


Jag fick live-printscreena ninjamannen. Det kändes som fusk att gå in i arkivet och printscreena. Vanligtvis brukar jag låta rubrikerna ligga och jäsa lite i min rubrik-mapp, men nu kunde jag inte hålla mig. Det här är ju jätteroligt. Allt med artikelserien är jätteroligt. Dels att det blivit sånt hets, att han fått ett eget kvällspressnamn, men också smågrejer som att de grep honom för förbredelse till grov misshandel för att han gick runt med ett samurajsvärd.
Underrubriken till rubriken är dessutom hysteriskt rolig i sig. Det känns väldigt överdrivet att publicera en gigantisk artikel om att Ninjamannen sagt att han ska till Stockholm, lite random sådär, i en park i Hässleholm. Nån bitter gubbe ringde polisen och meddelade att "en man som pratar danska i parken ser skum ut", och Aftonbladet fick stoff till ännu en icke-nyhet.

Hade han haft en vanlig träningsoverall och kanske en morakniv, skulle det blivit en femradsnotis på sin höjd. Men nu, när han var klädd som en ninja, satte chefredaktören kaffet i halsen och skyndade sig att sprida ordet; "Grabbar! Nu har vi en ny grej vi kan köra ner i halsen på läsarna de kommande veckorna! Jag vill veta när han går på toaletten, när han är i nån park i nån random småstad, när han går ut med soporna, ALLT, så att vi kan skriva femtioelva meningslösa artiklar om det! Det här kommer bli bra! Och vi ska kalla honom.... Ninja-mannen!"



Aftonbladet, idag

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hade ditt "träningsoverall, moraknivbärande objekt öppet hotat kungahuset kanske även han hade fått ett namn, typ Skogsbrukarmannen men visst, jag hör vad du säger.

Tog mig friheten att länka till din blogg från min. Gillar hur du skriver. :) Http:\\fraggelberg.blogg.se

stargazer sa...

du har nog väldigt rätt i det. det var naivt av mig att för ett ögonblick tro att det fanns någon slags hejd på kvällspressen.

länka på, det uppskattas!